Flyksa

Newsletter

08/09/2022 / 11:35

Zürich

Zürichu, qyteti më i madh i Zvicrës dhe kryeqyteti i kantonit të Zürichut. I vendosur në një mjedis alpin në skajin veriperëndimor të liqenit të Zürichut, kjo qendër financiare, kulturore dhe industriale shtrihet midis dy vargjeve të pyllëzuara kodrash, 60 km nga ultësira veriore e Alpeve.

Numri më i madh i shqiptarëve në Zvicër jetojnë në Zürich dhe ata tashmë lidhjen me vendlindjen përmes fluturimeve të Eurokoha dhe Kosova Airlines nga Zürichu në Prishtinë dhe anasjelltas, një herë në javë.

Zürichu njihet si kryeqyteti financiar i Zvicrës. Fatkeqësisht, reputacioni i qytetit si një central elektrik bankar si dhe fama e tij si një nga qytetet më të shtrenjta në Evropë mund të bëjë që shumë vizitorë të mundshëm të nënvlerësojnë se sa shumë ka për të ofruar kjo qendër urbane.

Edhe pse gumëzhin me aktivitet biznesi, Zürichu është një nga qytetet më të mira zvicerane për t'u vizituar dhe është i rregulluar në mënyrë të përkryer për të vizitua. Qyteti është gjithashtu një bazë e mirë për të vizituar shumë vende të tjera magjepsëse në Zvicër dhe rajonin e afërt të pyjeve të Gjermanisë.

Pjatat kryesore lokale përfshijnë "Zurcher geschnetzeltes" (mish viçi i prerë në feta të stilit Zürich në lëng mishi), "rosti" (patate të skuqura të grira) dhe "burli" (rolle buke me kore). Përveç kuzhinës kryesisht gjermane të qytetit, Zürichu ofron disa vende autentike zvicerane me çokollatë dhe djathë.

Vendet që duhet t’i vizitoni në Zürich

Grossmünster - Monumenti i famshëm i Zürich

- Kisha Fraumünster

- Uetliberg - Mali i Zürich

- Bahnhofstrasse – Bulevardi Tregtar i Zürich

- Liqeni i Zürich

- Qyteti i Vjetër 

- Polyterrasse, Instituti Federal i Teknologjisë dhe Universiteti i Zürich

Vizitoni faqen Eurokoha dhe Kosova Airlines për të rezervuar biletën tuaj nga Zürich në Prishtinë dhe anasjelltas. Për të rezervuar, kliko KËTU.