Flyksa

Newsletter

12/09/2022 / 07:44

Hannover

Hanoveri është qyteti me më shumë hapësira të gjelbra në Gjermani dhe padyshim e meriton titullin “Qyteti më i bukur në botë” dhe ia vlen të vizitohet nga të gjithë. Është një vend i rëndësishëm kërkimi dhe biznesi, si dhe një qytet tregtar i rëndësishëm kombëtar. Skena kulturore është e larmishme me teatro të shumtë, muze dhe festivale ndërkombëtare të teatrit, muzikës dhe vallëzimit.

Hannover, i vendosur në lumin Liene, është qyteti më i madh dhe kryeqyteti i shtetit të Saksonisë së Ulët në Gjermani. Është një qendër e rëndësishme tregtare me një kulturë të pasur në art dhe muzikë. Ngjarja e famshme e Gjermanisë, Oktoberfest, mbahet gjithashtu në Hannover dhe është një nga kohët më të mira për të vizituar këtë qytet të bukur.

Dy specialitete nga rajoni i Hanoverit janë Schlachteplatte, një pjatë me një shumëllojshmëri të mishrave të ndryshëm dhe Calenberger Pfannenschlag (i njohur gjithashtu si Rinderëurst). Një specialitet tjetër i sallamit i njohur ndërkombëtarisht është Braunschëeiger.

Hanoveri ka fituar gjithashtu një reputacion si një qendër e rëndësishme kulturore dhe krenohet me muze, galeri dhe teatro të klasit botëror. Parqet dhe kopshtet e tij të gjera e bëjnë atë një destinacion ideal për të eksploruar në këmbë.

Eurokoha dhe Kosova Airlines kanë fluturime direkte nga Prishtina në Hanover dhe anasjelltas, një herë në javë. Për tu informuar më shumë viziton faqen Eurokoha. Për të rezervuar, kliko KËTU.