Flyksa

Newsletter

12/09/2022 / 07:47

Genève

Gjeneva është një qytet global, një qendër financiare dhe një qendër botërore për diplomacinë për shkak të pranisë së organizatave të shumta ndërkombëtare, duke përfshirë selitë e shumë agjencive të Kombeve të Bashkuara dhe Kryqit të Kuq. Gjeneva ka numrin më të madh të organizatave ndërkombëtare në botë.

Gjeneva është një nga qytetet më të mëdha në Zvicër dhe një nga qytetet më të bukura në Evropë, i vendosur në brigjet e liqenit simpatik të Gjenevës, i rrethuar nga Alpet dhe malet Jura, banorët e Gjenevës flasin frëngjisht dhe qyteti është i famshëm për muzetë, galeritë dhe monumentet e tij të shumta të bukura.

Gjeneva ia vlen të vizitohet sepse është bërë unike nga organizatat ndërkombëtare që promovojnë mirëqenien dhe përparimin njerëzor. Do të merrni njohuri të hollësishme nga muzetë e këtyre organizatave, atraksionet historike të Gjenevës dhe arkitektura e mrekullueshme e qytetit.

Gjeneva është shumë e këndshme për të kaluar kohën. Ka shumë gjëra për të bërë, por disa nga gjërat që mund t’i bëni, duke përfshirë shëtitjen nëpër qytetin e vjetër, vizitën e katedrales me muzeun e saj interesant arkeologjik dhe ngjitjen në kullën e katedrales për pamje të mrekullueshme.

Eurokoha dhe Kosova Airlines kanë fluturime nga Prishtina në Gjenevë dhe anasjelltas, një herë në javë dhe për më shumë informacione për këtë destinacion dhe destionacione tjera në vende të Evropës, mund të vizitoni faqen Eurokoha. Për të rezervuar, kliko KËTU.